Последните месеци очертаха нови измерения на живота ни и ни припомниха стари истини.

Светлана Проданова, Национален директор на BNI България

Темите за свободата и ограниченията набраха популярност тази пролет. Първата позабравена истина, с която се срещнахме лице в лице отново: винаги имаме свободата да избираме как да реагираме на обстоятелствата около нас. Именно този избор прави разликата между хората, които преминават през живота с усмивка, и хората, които оставят живота да преминава през тях. Първите избират действието, вторите залагат на ограничаващите вярвания („да видим какво ще стане“, „то в тази ситуация/ държава“).

Случва се да чувам хора да казват „не е същото онлайн“, „друго си е на живо“. От средата на март насам всяка седмица се срещам със стотици собственици на бизнес от целия свят, провела съм над 40 часа онлайн бизнес обучения, посетени от повече от 200 бизнес лидери. Аз самата се обучих заедно с още 1000 души от 5 страни и се включвам в мотивиращи лайв излъчвания с над 50 000 участника. Всичко това е възможно само защото днес е „друго“ и това „друго“ е различно от вчера.

През всички тези часове на онлайн срещи и обучения, аз виждам хора, които са вдъхновени, и хора, които вдъхновяват други хора. Срещам хора, които установяват полезни контакти и свързват други хора. Чувам за хора, които лансират нови продукти и хора, които основават нови компании. И всичко това е толкова реално и пълно с живот, че можеш да го докоснеш. Всичко това е възможно, само защото едни хора са приели промяната и са избрали да търсят възможностите, които тя им предоставя. Втората истина: промяната може да бъде плашеща и болезнена и е човешко да й се съпротивляваме в началото. Тя, същата промяна, ни носи и подаръка на израстването: като по-предпочитани партньори за нашите клиенти, по-вдъхновяващи лидери и по-добри хора.

Да се посветя на изграждането на BNI в България преди 5 години за мен беше избор и огромна промяна. Сега, повече от всякога, съм щастлива, че предприех тази крачка. Искрено вярвам, че е привилегия да бъдеш обграден от хора, които избират съзидателното действие и развитието и в безгрижни, и в предизвикателни времена. Благодаря ви, че продължаваме да растем заедно!

Светлана Проданова има дългогодишен маркетингов и лидерски опит, натрупан в международни компании от ранга на Жилет и Байерсдорф. Випускник на УНСС и Академията за висши мениджъри на Виенския университет за икономика и бизнес. През 2015 г. заедно с Пламен Вълчев полагат в България основите на BNI, най-голямата и успешна организация за бизнес чрез препоръки в света. Светлана е майка на три деца и запалена почитателка на ученето през целия живот, вегетарианството и силовите йога практики.

Напиши коментар