Понякога, когато ни се струва, че всичко се обърква, всъщност получаваме най-добрите резултати.“

Последните няколко турбулентни месеца съвпаднаха с вече изтичащия мандат на Лидерските екипи в BNI. Екипът на BNI Лидер не успя да ръководи среща на живо, но за сметка на това овладя до съвършенство провеждането на срещи в онлайн среда. Благодарение на дисциплината и добрите практики, които винаги са готови да споделят, те изведоха най-голямото дружество в BNI България до рекордни нива на присъствие.

Не се заблуждавайте – предизвикателствата не са им чужди, но те съумяват да ги преодолеят с лекота, финес и екипна работа. Ето какво ни сподели Президентът на BNI Лидер, Христо Ишков:

„През юли проведохме паметна среща, в която всичко, което можеше да се обърка, се обърка.

Критична ситуация 1: Още в началото на разширеното представяне на бизнеса на Живко Живков от DJIA, електрозахранването му прекъсна, а с това приключи и участието му в срещата.

Решението: Арх. Ваяна Градинарска, адв. Николета Тодорова, Илияна Мавродиева и аз, поехме думата и реализирахме представянето чрез „разкази и свидетелства на очевидци“. Дефектът бе превърнат в ефект, защото нищо не говори по-добре за един бизнес от положителните отзиви на доволни клиенти и партньори.

Критична ситуация 2: Точно преди ориентацията на посетителите, „изчезна“ и Секретарят ни, Боян Бакларов, който е и домакин и отговаря за виртуалните стаи.

Решението: Вицепрезидентът ни, Кристиана Атанасова, пое разпределението на гостите по стаите, докато аз поех частта с условията за включване в BNI.

Въпреки (а може би точно заради) тези препятствия, с гордост мога да заявя, че крайният резултат бе среща – еталон, „като за учебник“, не само по мое мнение, а и на колеги от други дружества, които ни гостуваха.  Всеки един бизнес лидер от дружеството ни пое отговорност на момента, реагирайки подготвено, изцяло в дух на взаимопомощ и подкрепа. Думите ми се доказаха още веднъж, когато само след две срещи се случи това, от което се страхувах най-много.

Критична ситуация 3: Точно преди финала, при връщането на посетителите ни от ориентацията, Zoom „изхвърли“ и мен – президент и водещ на срещата.

Решението: Вицепрезидентът ни веднага споделя предварително отворената при нея презентация и завършва  срещата така, че никой от присъстващите гости не разбира за техническия проблем.

Разигралите се ситуации категорично не са случайност или плод на щастливо стечение на обстоятелствата – те са изцяло резултат от фокуса на Лидерския и Разширения лидерски екипи върху взаимоотношенията. Това е думата – събирателен образ на целта ни за текущия мандат.“

Радвайте се, когато нещо се обърка. Всяко препятствие е крачка напред. В такива моменти имате възможността да проявите наличните си качества, умения, характер, чувство за хумор, творчество, да се проявите напълно.

И да научите нещо ново.

Author

Напиши коментар