Разширеното представяне е един от силните BNI инструменти, които помагат на всички в общността да изградят видимост и да мотивират аудиторията за конкретно действие. Добре функциониращите бизнес ядра са от съществено значение за генерирането на повече препоръки и осъществяването на успешни сделки между колеги, обслужващи един отрасъл. В следващите редове прочетете как разширеното представяне на бизнес ядрото ви може да го активизира и как да го направите максимално ефективно.

Представете си, че бизнес ядрото ви е домакин на официална вечеря, а колегите от дружеството са ваши гости. Като домакини, вие бихте искали да се представите блестящо и да получите препоръки, за да посрещнете още „гости“. За да задоволите апетита, нужно е да „сервирате“ тристепенно меню:

  • Набавете си всички необходими продукти: Основната разлика между индивидуалното разширено представяне и това на бизнес ядрото се изразява най-вече в подготовката. Обикновено едно ядро се състои от 5+ бизнес лидери, а колкото повече са участниците, толкова по-предизвикателно е координирането им. Уговорете си обща среща, на която да обсъдите план за действие и да разпределите ролите и задачите. Не забравяйте да направите поне една генерална репетиция преди събитието.
  • Започнете с „предястието“: Събудете сетивата на публиката си още в първите 1-2 минути. Направете запомнящо се въведение, като разкажете основна информация, добавяйки „щипка“ от нещо лично.
  • Време е за „основното ястие“: То трябва да бъде засищащо и дори леко пикантно. Разкажете история, представете проблем и неговото решение, до което сте достигнали като екип. Помислете за ваш общ клиент, за да бъде възможно най-впечатляващо. Тук отделете най-много време – 4-7 минути.
  • За „десерт“ погъделичкайте „рецепторите“ на публиката си, като я вдъхновите да предприеме конкретни действия. Как да го направите? Като назовете кои са вашите идеални клиенти. Завършете с мотивиращ призив и Voila! Вашата „вечеря“

По материали на Мартина Филипова, BNI Лидер.

Author

Напиши коментар