Аспарух Аспарухов

Аспарух Аспарухов е мениджър проекти във водещата на пазара фирма за обзавеждане за баня „Джия“ и вече година и половина един от бизнес лидерите в BNI Приста, гр. Русе. През последните месеци Аспарух се фокусира върху изграждане на стабилни взаимоотношения с останалите лидерите в дружеството, с които създават стойност за едни и същи клиенти. В следващите редове, той споделя две успешни истории и добри практики, произлезли от силната му мотивация за развитие.

„Преди да ни събере BNI Приста, с „Евро Дом“ вече имахме няколко общи проекта, но не се познавахме лично. Бяхме ги „изпробвали“ на няколко големи обекта, но в крайна сметка ни запозна BNI.  

Аспарух Аспарухов и Виктор Рачев

През лятото „Евро Дом“ отвориха нов магазин за кухни във Варна и на една от срещите на дружеството собственикът на фирмата, Виктор Рачев, потърси препоръки за интериорни дизайнери в града. „Джия“ работи с много дизайнери, а един от големите ни шоуруми е именно в град Варна. Вече познавах много добре работата на Виктор, затова без притеснения реших да го запозная с няколко от нашите клиенти и да го препоръчам като надежден партньор, на когото може да се разчита. Организирах опознавателни срещи в морския град с наши клиенти с цел да ги запозная и да направим топъл контакт. В крайна сметка, препоръките бяха от 5-а степен, тъй като лично присъствах на срещите. Планираме това да стане практика и тези срещи да се правят на всеки 3 или 4 месеца.

Втората добра практика, която успях да приложа, е провеждането на личните ни срещи с Мариян Александров от „Авинера“ („Моят майстор“) директно на неговите строителни обекти. Това ни дава възможност не само да споделяме опит, но и да решим заедно на място проблеми от техническо естество. Организираме такава среща поне веднъж месечно. Това ни позволи да изградим и заздравим нашите отношения, успяхме да направим няколко обекта заедно и продължаваме да работим.

Целта ми е да продължавам да развивам отношенията си с колегите от BNI Приста и следващият бизнес лидер, който съм си „набелязал“, е Васил Робев от фирма “Вамекс”.“

Author

Напиши коментар