Александър Нейчев е управител на Alex Audiо Video от 8 години. В началото на 2020 г. се присъединява към екипа на BNI Доверие, като в момента заема позицията Координатор образование. Структурираният нетуъркинг е най-доброто средство за достигане на препоръки и Александър споделя с нас 5 важни предпоставки, за да е успешен в онлайн среда:

5 начина за нетуъркинг в онлайн среда:

  1. Използвайте ЧАТ функциите. Влизайки във виртуална среща, може да бъде много трудно да се изявите пред останалите участници. Препоръчително е да се представите с помощта на функцията за чат в началото на събитието. Представяйки се в чата с вашето име, професия и контактна информация, вие вече изграждате връзки с останалите участници. Това улеснява останалите да се свържат с вас по време или след разговора Но не се ограничавайте само със запознанство! По време на срещата използвайте чата, за да задавате въпроси или да изразявате мненията си, така може да покажете ангажираността ви.
  2. Подгответе си отворени BNI Connect/ LinkedIn/Facebook/Instagram. Понякога може да има почивки по време на събитието, това е идеалната възможност да търсите и добавяте хора с бърза бележка в LinkedIn. Затова преди срещата не забравяйте да отворите подходящите социални мрежи в браузъра си за лесен достъп.
  3. Бъдете подготвени за срещата и това ще ви даде време за комуникация с другите участници. Много хора губят времето си преди началото на срещата в сипване на кафе, търсене на химикал, проверка на микрофон… все неща, които е добре да са готови предварително, за да може да използвате десетте минути преди началото на срещата за нетуъркинг.
  4. Попълнете си добре профилите в социалните мрежи. Добре попълнен профил в BNI Connect,  LinkedIn или Facebook ще дадат възможност на другите, които търсят нови контакти, да разберат повече за вас и вашия бизнес.
  5. Свържете се с новите контакти от срещата след нея. След срещата е добре да се свържете или чуете по телефона с новите контакти. Например:
  • Радвам се, че се запознахме на …
  • Ще се радвам да науча повече за …
  • Бих желал да си направим лична среща, за да …

За Александър Нейчев: притежава над 15 години професионален опит, като от 8 години е управител на Alex Audiо Video. Компанията му се занимава с изграждане на аудио и видео системи за частни и корпоративни клиенти, като предлага доставка на всички модели и марки техника, без значение на вносител или дистрибутор.

Author

Напиши коментар