Температурите се покачват стремглаво, а заедно с тях и възможностите за нетуъркинг. В своята статия „Съвети за нетуъркинг през лятото“, д-р Айвън Майснер, основател и главен визионер на BNI, споделя колко много възможности за нетуъркинг крие пред нас летният сезон.

В материала д-р Айвън Майснер разкрива как нерядко чува BNI бизнес лидери да споделят, че техните дружества имат склонност да „забавят темпото“ през летните месеци, докато в същото време други дружества просперират и привличат нови членове. Според „бащата на модерния нетуъркинг“ всичко се крие в правилната нагласа. Защо да не разраснем своята мрежа от контакти докато пътуваме или сме на почивка? Каква част от летните ни занимания можем да превърнем в нетуъркинг възможности? Предлагаме ви няколко варианта за нетуъркинг през лятото, които на пръв поглед може не изглеждат обещаващо, но ще останете изненадани колко много нови и полезни контакти можем да създадем, стига да имаме правилния фокус:

  1. Парти край басейна/пикник. Не забравяйте, че добрият нетуъркър има една уста и две уши и ги използва пропорционално. Слушайте внимателно хората около вас, защото препоръки дебнат отвсякъде. Някой се оплаква от проблеми в бизнеса? Поканете го на седмичната среща. Чувате въодушевен разговор за предстояща сватба? Споделете за членове от дружеството, които биха били добра препоръка.
  2. Спортни събития.  Чудесна нетуъркинг стратегия е да купите билети за спортно събитие и да поканите на него членове от вашето дружество и техни потенциални клиенти/партньори, които познавате. Вашият любим отбор може и да не спечели, но вие със сигурност ще спечелите доверието на вашите партньори.
  3. Музикални концерти/фестивали. Музиката обединява хора от различни професионални среди. Разширяването на вашата мрежа от контакти по време на шумна музика и танци ще бъде предизвикателство, което може да се окаже безценно. Въпреки че хората около вас ще имат различен опит и умения, много от тях имат една и съща цел – разрастване на техния бизнес и откриване на нови възможности. Всяка среща и запознанство е потенциален източник на препоръка, затова не пренебрегвайте никого.

Съвети:

  • Носете своята визитна картички, както и тези на вашите колеги от дружеството на всяко събитие, което посещавате.
  • Поствате си за цел да получавате/давате поне по една препоръка на събитие.
  • Обмислете с кого ще се срещнали по време на събитие и кого може да поканите на среща на вашето дружество.
Author

Напиши коментар