Как две компании, чиито дейности на пръв поглед нямат много общо помежду си, намират път към съвместно сътрудничество, полезно и за двете страни? Свързва ги BNI Индустрия и желанието да им да се развиват и да предоставят качествени продукти и услуги на своите клиенти.

Лична среща между Борислава Киркова, основател и собственик на Office-Friends – фирма за внос и дистрибуция на кафе и чай от Италия, Германия и Виетнам, настоящ Вицепрезидент по качеството в BNI Индустрия, и Стоян Гочев, собственик на агенция за недвижими имоти RE/MAX City и президент на дружеството, ражда идеята за стратегическо партньорство между двете фирми. Борислава подарява на Стоян пакет виетнамско кафе заедно със специален филтър за приготвянето му, за да опознае продуктите ѝ по-добре, а той е толкова впечатлен от тях, че решава да прави същия подарък на всеки свой клиент при сключена сделка.

Стратегическото партньорство между тях стартира в началото на 2021 г., а оборотът, които Office-Friends отчита за този специален вид кафе на месечна база благодарение на него, е около 2/3 от общия. Партньорството се осланя на принципа „печеля-печелиш“ и дава ползи и на двете страни – ексклузивен продукт и уникално изживяване, удължаващо емоцията след покупката на имот за клиентите на Стоян и нов канал клиенти в таргет групата на Office-Friends.

Крайният продукт от стратегическото партньорство

Логото на RE/MAX City се добавя чрез гравиране върху металния филтър, така че всеки път, когато новодомците си приготвят от ароматната напитка, се сещат за своя партньор в недвижимите имоти. Клиентите на агенцията се ползват с още една преференция – получават допълнителен код за 10% отстъпка от първата си поръчка на сайта на Office-Friends. По този начин се проследява конверсията на нови клиенти – около 15% от получилите уникалния подарък отново си поръчват от кафето. Потенциалът за увеличаване на този обем е голям, тъй като в процес на разглеждане е предложение за въвеждане на добрата практика и в други офиси на RE/MAX в България.

Сътрудничеството между Office-Friends и RE/MAX City още веднъж доказва, че когато мотивацията за успех е висока, възможности „дебнат“ от всеки ъгъл, а невъзможни комбинации не съществуват.

Author

Напиши коментар