Вашето място в BNI ви струва пари. Ако изчислите времето, което отделяте всяка седмица за BNI и стойността му в бизнес, със сигурност няма да искате тези пари да отидат на вятъра. Успехът в BNI идва, когато партньорите ви по препоръки се уверят в качествената ви работа, когато демонстрирате професионализма си по всяко време и когато спечелите доверието им.

Представяме ви 10 неща, които да НЕ ПРАВИТЕ (!) в BNI:

  1. Закъснявайте и се разсейвайте с други задачи. Пристигайте със закъснение на срещата,  изпращайте съобщения и имейли и прекъсвайте, за да провеждате телефонни разговори. Така със сигурност ще изгубите времето си в BNI.
  2. Отсъствайте от срещата. Какво значение има дали сте там? За да си отговорите, задайте си въпроса колко пъти сте се подстригали по телефона. BNI срещата е едно от онези неща, за които трябва да сте там, за да работи за вас. Отсъствието ви няма да ви донесе препоръки.
  3. Не канете посетители. Тези, които останалите канят, са напълно достатъчни. Когато каните на срещата свой познат, между вас вече има изградено доверие. Колкото повече от доверените ви контакти каните на вашата BNI среща, толкова по-бързо ще се покачва кривата на доверие към вас. Ето защо е важно да каните свои контакти.
  4. Използвайте времето за седмични представяния на останалите, за да работите върху вашето собствено. Това е голяма загуба на BNI време. Не мислете за това какви препоръки да дадете или какво да бъде седмичното ви представяне докато други бизнес лидери правят своето. Концентрирайте се върху това какво казват и от какъв контакт имат нужда, за да можете да бъдете полезни след това.
  5. Продавайте в залата. В BNI обучавате вашия маркетингов екип как да ви препоръчва. Седмичната среща не е място, където се правят директни продажби. Ако идвате на BNI среща, за да продавате, пропускате много чудесни възможности, защото хората в залата не са просто ваши потенциални клиенти – те са източници на препоръки. Ако успеете да ги обучите как да ви препоръчват, значи сте усвоили изкуството на нетуъркинга като земеделие, а не като лов.
  6. Не проследявайте веднага препоръките си. Препоръките ви очакват да се свържете с тях. Те знаят кои сте. Това не е вярно! Когато получите препоръка, незабавно я проследете – не губете ценно време.
  7. Обсъждайте дружеството по време на лични срещи. Случвало ли ви се е да си уговорите лична среща и всичко, което правите, е да говорите за дружеството, срещите и други неща, които не са пряко свързани с бизнеса ви? Използвайте времето за лични срещи по предназначение, а именно за да обучавате колегите си за вашия бизнес и как да ви препоръчват.
  8. Не се подготвяйте за седмичното си представяне. Имате толкова много шансове да го направите по-добре, нали? Защо да се подготвяте? Това е загуба на време. Не бъдете небрежни при представянето си. Добра практика е да създадете план на представянията си за година напред. Просто задайте тема за всяка седмица от годината, а ден или два преди срещата седнете и помислете какво искате да кажете по тази тема.
  9. Споделяйте незначителни подробности за бизнеса си по време на разширеното ви представяне. Не е необходимо да споделяте всяка малка подробност за бизнеса си с вашите колеги. За тях е важно да разберат как да ви препоръчват. Наблегнете на това кой е идеалният ви клиент и какво ви отличава от конкуренцията.
  10. Оплаквайте се. С други думи, прекарвайте времето, в което трябва да говорите за компанията си като се оплаквате на останалите за живота, бизнеса, дружеството или каквото и да било. На BNI среща сте, за да генерирате бизнес. Фокусирайте се върху бизнеса.

Author

Напиши коментар