Когато отидете на нетуъркинг събитие, какво правите с всички контакти, които сте създали? Първото, което д-р Айвън Майснер, основател и главен визионер на BNI, препоръчва, е да сортирате контактите, които сте установили на събитието, за да прецените с кого искате да останете във връзка. В своята книга „Avoiding the Networking Disconnect“, д-р Майснер представя проста за следване формула, която нарича „24/7/30 – система за проследяване“.

24 – Когато срещнете някого по време на нетуъркинг събитие, изпратете му съобщение в рамките на 24 часа. Може да бъде лично написано или имейл. Използвайте всеки един подход последователно. Нека хората знаят, че за вас е било удоволствие да ги срещнете и се надявате пътищата ви да се пресекат отново.

7 – В рамките на 7 дни се свържете с тях чрез социалните медии – LinkedIn, Facebook и др. Намерете начин да се свържете и ангажирате с тях чрез социалните медии, които използвате най-много. Изключително важно е да не използвате този подход като начин да им продадете продукта си. Използвайте го като начин за установяване на дълготрайна връзка на доверие и сътрудничество.

30 – В рамките на 30 дни си уговорете лична среща с тях. Ако живеете близко един до друг – срещнете се лично. Ако сте далеч един от друг, можете да организирате онлайн среща. На тази среща разберете повече за това, което човекът отсреща прави, както и за начините, по които бихте могли да сте му полезни. Не превръщайте целта на разговора в продажба, превърнете я във възможност за изграждане на дългосрочни отношения. Истинският нетуъркинг се основава на изграждане на отношения с хората и тази система за проследяване е чудесен начин да започнете разрастването на своята мрежа от контакти още сега!

Ако използвате системата 24/7/30, за да проследявате и да комуникирате с хората, които срещате на нетуъркинг събития, ще изградите добра рутина, която ще ви помогне и ще направи вашите усилия в областта на нетуъркинга смислени и успешни.  

Едно от най-важните неща, на които нетуъркингът ни учи, е че не става въпрос за това колко хора познавате, а за това колко добре ги познавате!

Author

Напиши коментар