Кои са рекордьорите в категориите най-много препоръки, поканени посетители и благодарности за сключени сделки? Представяме ви топ 3 нетуъркинг лидери в BNI за месец октомври:

Най-много дадени препоръки: Ивайло Гаджемов, Охрана на труда, BNI Лидер – 38

Ивайло Гаджемов

Ивайло Гаджемов се присъединява към екипа на BNI Лидер през октомври 2018 г. От самото си присъединяване той използва активно всички елементи на BNI системата и не случайно поставя своеобразен рекорд, превръщайки се в петкратен носител на отличието за най-много дадени препоръки за месеца. Повече за бизнеса на Ивайло и добрите практики, които споделя, прочетете тук:

Най-много поканени посетители: Мариян Иванов, Нетинс Иншурънс Брокерс, BNI Максимум – 17

Мариян Иванов

Мариян Иванов е мениджър бизнес развитие в Нетинс Иншурънс Брокерс и горд член на BNI Максимум от март 2019 г. Определя застраховането като свое професионално призвание от 1997 г., макар първоначалните му планове да не са такива.

„Избрах застраховането случайно и за кратко, но то се оказа невероятно приключение, което постоянно ме радва и среща с чудесни хора, на които помагам“, споделя Мариян.

Постоянната среща с успешни хора от бизнеса, събрани на едно място от водещата за организацията ценност Даващите печелят®, определя като най-полезно от участието му в BNI.

„Обученията и обмяната на опит с професионалисти от различни области допринасят много за личностното ми развитие. BNI ми показа колко е важно да се обучавам непрекъснато – нещо, което не ми се беше налагало толкова често в професионалния ми път. Благодарение на това, сега правя бизнес по друг начин, който ми носи повече ползи и удоволствие“, добавя той.

Относно ползите от посетителите, Мариян споделя: „Смятам, че е важно на седмичната ни среща да има повече посетители, защото това е полезно както за мен, така и за останалите членове на дружеството. Самите посетители също могат само да спечелят от възможността да представят своя продукт или услуга пред голям маркетингов екип, изграден от собственици на бизнеси от различни области.“

За успешния подход при поканите, Мариян е на мнение, че най-важно е предварително да си изградил доверие: „Моите клиенти ми вярват и знаят, че когато им препоръчвам нещо, то е добро за тях и ще им носи ползи, а поканата за посещение на BNI среща е точно това. Понякога самите клиенти ме питат за услуга или помощ, след което им давам препоръка или ги каня да заповядат на седмичната ни среща, за да развият още повече бизнеса си.“

В момента Мариян търси ново лице в екипа си, което да отговаря за административната работа, както и контакт с компания “Кънвиниънс”, оперираща под бранда eBag.

Най-голяма сума на благодарност, получена по негова препоръка: Стефан Върбанов, Мебекс, BNI Растеж Пловдив – 66 612 лв.

Стефан Върбанов

Стефан Върбанов е един от основателите на BNI Растеж Пловдив, втори президент на дружеството и управител на фирма „Мебекс“, работеща с мебелни предприятия из цялата страна. Повече за своя бизнес и ползите, които получава от участието си в BNI, Стефан споделя с нас в следващите редове:

„Ние от фирма „Мебекс“ създаваме работа на производителите на мебели, техните доставчици на материали и транспортните фирми в България. Чрез мрежата си от контакти в BNI имам възможността да се срещам с фирми, които са утвърдени лидери на пазара в областта на транспорта и логистиката, както и с много успешни дизайнери, архитекти и инвеститори, които желаят техния имот да се обзаведе в най-съвременните тенденции.“

За формулата на успеха, която следва неотлъчно при даването на препоръки към останалите бизнес лидери от общността, Стефан разкрива следното:

„Трябва да опознаеш добре бизнеса на твоите партньори от BNI и да им се довериш изцяло. Мога да дам пример с Милко Георгиев от MMA Freight и BNI Капитал, с когото работим в тесен синхрон и ежедневно решаваме възникнали проблеми в транспорта на мебели из цяла Европа. Имаме си доверие и дори при най-заплетените казуси успяваме да намерим компромис и да вземем правилното решение“.

В момента фирма „Мебекс“ работи върху тежък проект, свързан с обзавеждането на семейна къща в кв. Симеоново. Ако познавате качествени изпълнители на витражи за врати и прозорци, както и на метални декоративни елементи, свържете ги със Стефан.

Author

Напиши коментар