Жените извършват 66% от работата в световен мащаб, взимат решенията за 85% от покупките и контролират 20 трилиона долара от световните разходи. Въпреки това, 250 милиона жени по света продължават да живеят в крайна бедност.

За да даде подкрепа и мотивация на жените и момичетата по света да живеят живота си достойно и целеустремено и да получат възможност да станат активни участници в икономиката, през 2013 г. е основана организацията Ден на женското предприемачество (Women’s Entrepreneurship Day Organisation – WEDO). От тогава, 144 държави и 65 университета и институти в цял свят отбелязват международния Ден на жената предприемач на 19 ноември.

Славянка Стойкова

В България, посланик на „Денят на жената предприемач“ е Славянка Стойкова, част от екипа на BNI Максимум и Президент на Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“. В момента в асоциацията членуват над 80 дами от различни бизнес области.

Международният ден на жената предприемач в България тази година ще бъде отбелязан в on-line среда на 26.11.2021 г. (петък) от 15:00 – 17:30 ч. под мотото „Вдъхновение без ограничения“. Успешни дами ще споделят идеи и ценен опит по вълнуващи теми:

  • Как да останем вдъхновени в тези динамични времена,
  • Жени, които подкрепят жени,
  • Каква е успешната рецепта за мотивация.

BNI България подкрепя мисията на WEDO и се присъединява към инициативата на Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“. За да ги подкрепите и вие, присъединете се към честването на Деня на жената предприемач и през 2021 г., като се регистрирате ТУК.

Author

Напиши коментар