На 7 октомври 2022 г. от 9:30 ч. до 17:00 ч. в Sopharma Business Towers ще се състои годишната конференция на сдружение “Образование без раници” на тема “Двете лица на технологиите в образованието: Стрес и прогрес”. Неправителствената организация е част от екипа на BNI Диамант. Дружеството активно подкрепя ОБР в реализирането на тазгодишната конференция, а с дарения се включват бизнес лидери от още 3 BNI дружества.

“Образование без раници” е сдружение с идеална цел, което от години работи за дигитална трансформация на българските училища, като обучава учители и консултира МОН за най-иновативните и ефективни преподавателски практики и дигитални инструменти.

Организацията е част от BNI Диамант от 1 г. в лицето на Розалина Лъскова, изпълнителен директор на “Образование без раници” и Khan Academy в България. Дружеството редовно се включва в дарителски кампании, а през месец юли организира благотворителен футболен турнир, в който участие взеха бизнес лидери от BNI Растеж ПловдивBNI ПроBNI Максимум и BNI Диамант. Събраните средства в размер на 930 лв. бяха дарени именно в полза на конференцията.

“Двете лица на технологиите в образованието: Стрес и прогрес” е събитие, насочено към учители, директори, технологични училищни лидери и други педагогически специалисти от цялата страна, както и към представители на институциите в сферата на образованието.

На фокус ще са теми, свързани с умното, ефективно и балансирано използване на технологиите, но и техностресът, прегряването, грижата за менталното здраве на ученици, учители и всички, заети с образованието на децата. Паралелно с конферентната програма ще се състои изложение на интересни и полезни за участниците продукти и услуги.

Сред лекторите е Салман Кан, основател на Кан Академия, автор на книгата “Училището на света. Образование на бъдещето”, един от 100-те най-влиятелни хора в света според сп. Time през 2012 г., “бащата на онлайн образованието” според TheWorld.org и „истински пионер на образованието“ според Бил Гейтс.

Ако познавате някого, за когото участието в конференцията би било ценно и полезно, регистрацията се извършва в тази връзка. Таксата е в размер на 110 лв.,  като включва участие в събитието, работни материали, 2 кафе-паузи, 1 обяд и сертификат за участие. Броят участници е ограничен.

За контакти: Станислава Гатева, координатор проекти към сдружение „Образование без раници“, s.gateva@obr.education, 0878 35 05 05.

Повече информация можете да откриете тук.

Author

Напиши коментар