Имало едно време една приказна невеста – Божура. Цялото село й се възхищавало, но най-много я тачели двама братя – Първан и Стоян. 

Надпреварвали се двамата братя за сърцето на Божура и се впускали да й помагат във всяка по-тежка задача – Първан носел сено на кравичките й, Стоян сечал дърва за огрев. Първан се впускал да й носи тежките менци с водата, Стоян поправял скъсания плет. 

Харесвала Божура и двамата братя, чудела се на кого да даде китката и сърцето си и все не можела да се реши. 

Един ден Първан обявил, че заминава на гурбет. На всички се похвалил и най-вече на Божура – обещал й като се върне, скъп армаган да й донесе. 

Тръгнал Първан, заминал и се не видял повече. 

Животът в селото на Божура продължил да си тече бавно и кротко като жетварска песен. Само Стоян останал да помага на Божура, да й носи менците и да й поправя покрива. 

Божура всеки ден го виждала, всеки ден се възхищавала на силните му мишци, на чаровната усмивка и на новите потури, добре му седели. 

Нямало вече кой да засенчи Стоян в очите на невестата, тя му пристанала и двамата заживели щастливо. 

Върнал се Първан от гурбет, носел обещания подарък, но уви, Божура станала жена на брат му, защото с него се виждала по-често, на него имала доверие, той й помагал всеки път в нужда. 

Посърнал Първан, оплакал се на майка си Десислава, че Божура го е забравила. 

“Не се чуди, моето момче, очи, които не се виждат, забравят се”. 

И в бизнеса е така – ако искаме да спечелим сърцето на нашите партньори, е нужно все да сме им пред очите и да им доказваме неуморно, че могат да разчитат на нас. Не е трудно, просто посещаваме редовно седмичните седенки на BNI Партньори. Как иначе ще видят, че на нас може да се разчита и че новите потури ни стоят добре.

 

 

Автор: Велина Томова, Scribum.bg

Author

Напиши коментар