Димитър Христов е един от учредителите на първото дружество извън София, BNI Приста Русе, основано през 2018 г., и към момента за втори път негов президент. Той е адвокат с 24-годишен опит в сферата на търговското право, а неговата страст към рок музиката го превръща в китарист и фронтмен на рок група.

Вярва, че изграждането на доверие в отношенията с клиента е в основата на дългогодишното партньорство.

Адвокатската дейност е вид изкуство, споделя той, и най-голямо значение има усещането, което остава в клиента, а препоръките са доказателство за добре свършена работа. Повече за Димитър четете в интервюто:

Име:  Димитър Христов
Бизнес област:  Правни услуги 
Компания и позиция: Адвокат
Години в бизнеса:  24 години
Години в BNI:  5 години (един от първите основатели на BNI Приста Русе)
Ползите, които създавам, са…:  Има двама клиента с които работя, с абонамент за правно обслужване от над 5 години
Моят идеален клиент е…:  Дългосрочният клиент
Бизнес проект/постижение, с което се гордея най-много:  Правната помощ, която предлагам. Съвместната ни работа с една от компаниите, която към момента се развива много добре, както и клиентите с които работим в дългосрочен план.
Най-ценната препоръка, която съм получавал/а: С оглед на факта, че съм дългогодишен член на BNI съм получавал различни препоръки, като най – значимата е дългосрочните ми взаимоотношения с член на BNI.
Най-ценният урок, който съм получавал/а в бизнеса:  Не допускам компромис в работата си. Затвърждавам уроците, които съм научил, особено когато имам получена препоръка. 
Малко хора знаят за мен, че… :  Съм открит човек. Имам хобита – занимавам се с волейбол и музика, фронтмен съм в рок група. Пея и свиря на китара.
Мисъл, която ме вдъхновява:  Гледам да не допускам пропуски. Упорит и инат в положителен смисъл.
Моята следваща голяма цел:  Да запазя високо нивото си на работа, да поддържам и повишавам знанията и уменията си.
Ако имам 10 секунди да впечатля идеалния си клиент, представянето на бизнеса ми би звучало така:  Да отидеш при адвокат е като да отидеш при художник. Знаеш творбите му, имаш препоръки и си наясно какво може да получиш от него. Изпратен при художника клиент означава, че си е свършил работата по правилния начин. Усещането, което оставяш в клиента е от значение. Никога не се е налагало да убеждавам някого.
 Ползите, които бизнесът ми получава от участието в BNI, са: Освен бизнес, общност, която надхвърля търговските и финансовите измерения. Контактите с колегите от BNI прерастват в приятелства.
 ….% от бизнеса ми идват от препоръки в общността на BNI: Не всички клиенти, които идват, споделят откъде са научили за мен, но приблизително 20% или всеки 5-ти клиент е от препоръка в BNI.
Author

Напиши коментар