Пет дни преди изтичане на крайния срок, Валентина Макарестова от BNI Multinacional и Project 89 Productions успява да открие идеалния стаж за своя брат благодарение на помощта на своето дружество. В рубриката „Конкретното е прекрасно“ разказваме една по-лична успешна история за препоръка с щастлива развръзка.

Още в самото начало на своето членство през септември миналата година, Валентина се обръща към колегите си с конкретна нужда – спешно търси Холандска IT компания, която набира стажанти. Последна година в холандски университет, по това време на брат ѝ му остава успешно завършване на стаж, за да се дипломира и да започне да гради своята кариера. Местата за стажанти, обаче, се оказват значително по-малко от студентите, нуждаещи от този опит. Така младежът веднъж изпуска срока за записване, прекарва 6 месеца в неуспешно търсене и само 5 дни го делят от това да изгуби още половин година без да може да завърши образованието си.

Мария Михова, Edutain Attractions, веднага откликва на търсенето на Валентина и ѝ споделя контакт на колумбийски IT предприемач с бизнес, базиран в Холандия, но управляван от… Банско. Връзката бързо бива осъществена, препоръката – реализирана, а младият студент е успешно назначен на стаж в срок. Благодарение на топлия контакт по линия на BNI, сега той работи от дома си по важен проект за разработване на приложение за Банско и развива своята експертиза.

Валентина споделя: „Брат ми има възможност да създава контакти в държавата, в която иска да работи след като завърши и същевременно е сред семейство и приятели.“ Конкретното е прекрасно!

Author

Напиши коментар