Едно от предимствата на участието в BNI е средата от позитивни квалифицирани професионалисти от различни бизнес области, готови да подкрепят колега дори в проект с на пръв поглед невъзможно кратки срокове. Когато Александра Карпузова от The Fever Lab, BNI Индустрия, получава препоръка за цялостното управление на  ремонт на помещение в Майчин дом, тя без колебание въвлича колеги от BNI, защото знае, че може да им се довери.

В началото на м. ноември 2022 г. адв. Светлана Георгиева (Адвокатско дружество „Георгиева и Джутев“, BNI Индустрия) препоръчва Александра Карпузова за мениджър на проект по реновирането на санитарно помещение в най-голямата АГ болницата в страната. Срокът е до Коледа и е необходимо да се действа бързо. Първата компания от общността на BNI, която Алекс въвлича в проекта, е Брик инженеринг. Те поемат работата по подмяната на ел. инсталациите, канализацията и част от довършителните ремонти. Стефан Сивев, BNI Капитал, собственик на фирмата, споделя, че краткият срок е бил предизвикателство, но благодарение на бързата реакция на екипа са успели да се справят навреме. За получената препоръка компанията отчита приходи от над 25 000 лв.

Друг замесен в успешното изпълнение на проекта е Явор Въртинков, 1 Газ, президент на BNI Индустрия. 1 Газ поема климатизацията и вентилацията на помещението, а Явор от своя страна се свързва с Радослав Жечев, Тара Системс, BNI Приста. Двамата се запознават по време на BNI среща, където бързо откриват допирни точки и започват да правят планове за сътрудничество помежду им. Ремонтът в Майчин дом се оказва идеалната възможност за първа сериозна съвместна работа и така Тара Системс се включва с доставка на оборудване, проектиране на инсталацията и помощ при монтажа. Сделката за тях също е на стойност 20 000 лв.

В средата на февруари последните щрихи по проекта са завършени и болницата се радва на обновеното си санитарно помещение. Едно от нещата, с които Алекс Карпузова се гордее, е че по време на ремонта никога не се наложило то да спира да работи и да възпрепятства нормалната дейност на отделенията. Тя е категорична, че подкрепата на колегите ѝ от BNI е изиграла решаваща роля в успешното изпълнение на проекта и винаги би се обърнала първо към професионалистите от общността.

Author

Напиши коментар