Впечатляващи са резултатите през март и в BNI България. Последният месец от първото тримесечие на 2023 г. се отличи със забележително повишаване на броя на посетителите и разширяване на мрежата от контакти за BNI бизнес лидерите с 62% повече в сравнение със същия период на миналата година. Продължаването на отношенията с толкова голям обем нови познати за толкова кратък период от време може да бъде предизвикателство. На помощ идва изпитаната система 24/7/30, създадена от основателя на BNI, д-р Айвън Майснер.

24 – Когато срещнете някого по време на нетуъркинг събитие, изпратете му съобщение в рамките на 24 часа. Може да бъде лично написано или имейл. Използвайте всеки един подход последователно. Нека хората знаят, че за вас е било удоволствие да ги срещнете и се надявате пътищата ви да се пресекат отново.

7 – В рамките на 7 дни се свържете с тях чрез социалните медии – LinkedIn, Facebook и др. Намерете начин да се свържете и ангажирате с тях чрез социалните медии, които използвате най-много. Изключително важно е да не използвате този подход като начин да им продадете продукта си. Използвайте го като начин за установяване на дълготрайна връзка на доверие и сътрудничество.

30 – В рамките на 30 дни си уговорете лична среща с тях. Ако живеете близко един до друг – срещнете се лично. Ако сте далеч един от друг, можете да организирате онлайн среща. На тази среща разберете повече за това, което човекът отсреща прави, както и за начините, по които бихте могли да сте му полезни. Не превръщайте целта на разговора в продажба, превърнете я във възможност за изграждане на дългосрочни отношения. Истинският нетуъркинг се основава на изграждане на отношения с хората и тази система за проследяване е чудесен начин да започнете разрастването на своята мрежа от контакти още сега!

Ако използвате системата 24/7/30, за да проследявате и да комуникирате с хората, които срещате на нетуъркинг събития, ще изградите добра рутина, която ще ви помогне и ще направи вашите усилия в областта на нетуъркинга смислени и успешни.  

Едно от най-важните неща, на които нетуъркингът ни учи, е че не става въпрос за това колко хора познавате, а за това колко добре ги познавате!

Author

Напиши коментар