Поддържането на актуален потребителски профил в BNI Connect е от ключово значение, защото чрез него ние запознаваме останалите бизнес лидери (както в България, така и по света) със себе и нашия бизнес. Колкото по-професионално и отговорно подходим към него, толкова повече ще увеличим видимостта си в глобалната мрежа на най-голямата и успешна организация за бизнес чрез препоръки в света.

Но как да използваме ефективно профила си в BNI Connect?

  1. Напишете името си на латиница. По този начин ще бъдете много по-лесно откриваеми извън България и ще увеличите възможностите за международни контакти и препоръки.
  2. Настройте профила си да бъде видим на сайта www.bni.bg  Тук е важно да отбележим, че при тази настройка вашите детайли за контакт ще бъдат публично достъпни на сайта. Можете да изберете дали това да бъде само имейл адрес, само телефонен номер, или и двете.
  3. Настройте профила си да бъде видим за всички останали потребители. Платформата предлага три възможности за видимост на вашия профил: 1) да бъде видим за всички; 2) да бъде видим само за хората, с които сте се свързали в BNI Connect или т.нар. “Connections”; 3) да не бъде видим за никого.

Можете да редактирате вашите настройки от меню „Профил“ -> „Настройки на профила“, както през десктоп версията, така и през мобилното приложение.

  1. Използвайте подходяща профилна снимка в бизнес среда.
  2. Качете логото и сайта на вашата компания.
  3. Опишете вашия бизнес и продуктите/услугите, които предлагате.
  4. Използвайте ключовите думи (keywords), които описват най-добре вашия бизнес. Ключовите думи са много важни при разширено търсене на потенциален партньор в BNI Connect – по тях хората могат да ни открият и да се свържат с нас.
  5. Попълнете раздела „Моята биография“. Подобно на картите за лични срещи, тук можете да опишете от колко години се занимавате с бизнеса, какви са вашите хобита и интереси, какъв е вашия ключ към успеха и др.
  6. Попълнете раздела „GAINS профил“. Отново аналогично на картите за лични срещи, тук можете да споделите за вашите цели, постижения, интереси, контактни мрежи и умения.
  7. Попълнете раздела “TOPS профил“. Това е идеален инструмент, чрез който да запознаете останалите BNI бизнес лидери с вашите целеви пазари, препоръките, които търсите и хората, на които помагате чрез вашите продукти/услуги.
Author

Напиши коментар