Личните срещи са един от основните инструменти за изграждане на отношения и генериране на бизнес. Ефективното използване на системата на BNI предполага провеждането на поне една лична среща на седмица. Кои са стъпките преди, по време и след лична среща, които доказано водят до по-продуктивни лични срещи, прочетете в статията:

  1. Подготовка + карти за лични срещи. Винаги планирайте личните си срещи предварително, така че и двете страни да имат достатъчно време за подготовка. Използвайте GAINS картите за лични срещи, които поставят ясен дневен ред на срещата и очертават темите, които ще бъдат обхванати. Каквито и асоциации да будят у нас картите за лични срещи, колкото и цялата ни предприемаческа същност да се бунтува срещу рамката, която поставят, струва си да ги преодолеем, защото иначе ще се лишим от един проверен и доказано ефективен бизнес инструмент.
  2. Точност. Бъдете винаги навреме, за да покажете уважение към графика и времето на другия човек и да увеличите максимално продуктивността на срещата. Пристигането навреме показва, че вие възприемате личната среща като сериозен професионален ангажимент, с който не бихте направили компромис.
  3. Активно слушане. Добрият нетуъркър е отличен слушател. По време на лична среща, отделяйте цялото си внимание и фокус върху човека отсреща. Ако е необходимо, водете си бележки с най-важните акценти от разговора.
  4. Въпроси. Насърчавайте разговора, като задавате въпроси, които позволяват на вашия събеседник да сподели повече за своя бизнес, опит и цели. Това е особено важно, когато се срещате с нови или по-срамежливи бизнес лидери.
  5. Лични истории. Изграждайте отношения чрез споделяне на лични истории и опит, което обикновено спомага за създаването на по-дълбока връзка и доверие между двете страни. Историите за вашия бизнес също са важни. Те са лесни за запомняне, за разлика от статистиките и числата.
  6. Цели. Това е важен раздел от картите за лични срещи. Говорейки за нашите цели и начина, по който искаме да ги постигнем, ние всъщност помагаме на хората да разберат как могат да ни помогнат.
  7. Конкретни препоръки. Винаги отделяйте достатъчно време за обсъждане на конкретни препоръки и целеви пазари. Бъдете предварително подготвени с имена на фирми, с които търсите горещ контакт.
  8. Стойност. Стремете се да давате допълнителна стойност чрез съвети, ресурси или контакти в подкрепа на бизнес растежа и развитието на вашия нетуъркинг събеседник.
  9. Проследяване. Това е една от най-важните стъпки, която обаче често е подценявана. Още в края на личната среща може да определите времевата рамка за последващи действия. Винаги спазвайте поетите от вас ангажименти и се старайте да изграждате репутация на доверен бизнес партньор.
  10. Принос. Не забравяйте да отворите приложението BNI Connect, за да въведете личната ви среща като принос.
Author

Напиши коментар