На 16 септември предстои да отбележим 5 години от създаването на първото BNI дружество в морската ни столица – BNI Лидер. Първите места в различни категории са запазена марка на дружеството, което от години държи първенството за най-голям брой бизнес лидери, а 2 от трите най-големи сделки по препоръки в BNI България са се случили именно там. В резултат на ефективното сътрудничество между бизнес лидерите, обемът на бизнеса по препоръки между тях от началото на годината се е увеличил 2,5 пъти спрямо миналата година. За пътят до тук и вълнуващите събития, които предстоят, ни разказва Директорът на региона, Йордан Йорданов.

Как започна твоята лична BNI история?

Когато Нов Дом 1 отваряше офиса си в София, един приятел ме попита „Искаш ли да те запозная с десетки собственици на бизнес?“ Така попаднах на срещата на BNI Успех, където присъстваха над 50 души.  Внимателно слушах и си записвах информацията от представянията. От тези 50 присъстващи, 11 ми станаха особено интересни и с някои от тях работим заедно и до ден днешен. В следствие на това мое посещение, сключихме сделки с компании от дружеството за над 35 000 лева. Виждайки ползите, още след края на срещата реших да кандидатствам за членство, въпреки че вече имаше фирма от област недвижими имоти. Написах цяло мотивационно писмо, разказвайки надълго и нашироко защо да ме приемат, толкова бях мотивиран и твърдо решен да вляза в организацията. Естествено, те не ме приеха, тъй като областта беше заета. Последва посещение и на друго дружество, където отново попълних заявление за членство с мотивационно писмо – повтори се същата ситуация. Това изключително много ме ядоса и ме амбицира да стартирам дружество във Варна. Така се роди BNI Лидер. Паралелно с това ние не се отказахме от желанието си да влезем и в дружество в София и успяхме в петото дружество, в което кандидатствахме. Сега Нов Дом 1 членува и в BNI Капитал. Искахме да влезем и в още дружества, но към момента не успяваме, защото областта е заета навсякъде.

BNI Лидер скоро ще отбележи своя 5-и рожден ден. Какви са спомените около сформирането на дружеството? Успя ли лесно да откриеш правилните хора?

Мисля, че BNI Лидер е едно от най-бързо сформираните дружества в България. Информационните срещи започнаха в началото на месец май. През юли вече имаше 30+ бизнес лидери. Имахме две официални откривания – най-мащабните в BNI България и до днес – първото с около 240 представители на бизнеса, а второто – около 180. Това помогна бързо да достигнем до 60+ бизнес лидери много скоро след откриването на дружеството. Така се превърнахме в най-голямото дружество у нас.

На какво отдаваш тези скоростни резултати?

Правилните хора на правилното място. Хора с много контакти, с лично присъствие, с висока ангажираност. Това доведе до енергични срещи, на които присъстваха по 20-30 гости. Спазването на правилата и безкомпромисността в това отношение създадоха желязна дисциплина, която доведе до високи резултати.

2 от трите най-големи сделки в BNI България са в BNI Лидер. Това го превръща дружеството, постигнало най-висока стойност на сделките по препоръки за срок от 5 години. Към днешна дата сте удвоили бизнеса си за цялата минала година. На какво отдаваш продължаващия растеж?

Дружеството винаги е имало много силна енергия. Вече сме около 50 души, присъединиха се много нови бизнес лидери от началото на годината. Това се дължи на ефективното управление на лидерските екипи. Имаме много приятни срещи, предразполагащи към сделки, за което допринесе и промяната на локацията.

Кои добри практики дават положително отражение върху дружеството?

Неформалните събития и събирания сплотява колектива, а BNI Лидер са много добри в тях. Те позволяват да се изградят едни много по-дълбоки отношения на доверие. Колкото по-добре се опознаваме като личности, толкова по-лесно става да се препоръчваме взаимно.

В тази връзка, издай нещо повече около партито на 16 септември?

Партито ще бъде в ресторант Brisa BBQ Del Mar в к.к. „Св. св. Константин и Елена“, от 19:00 ч., в цветовете на морето – бяло и синьо. Кувертът е 120 лв., за записвания можете да се обръщате към ⁨Десислава Ставрева⁩ на 0886795495.

Чудесно, ще се видим там! За финал – знаем, че предстоят вълнуващи неща за BNI във Варна, работиш по сформирането на ново дружество. Кои са бизнес областите на фокус в момента?

Все още търсим подходящите бизнес лидери за областите Туристическа агенция, Общо застраховане. Това са бизнес области, които генерират много препоръки към себе си и са все още свободни. Избираме внимателно, защото искаме да съберем екип от най-мотивираните хора, за да създадем още едно голямо и успешно морско дружество.

Author

Напиши коментар