По данни на Европейската комисия жените са 30% от самонаетите в ЕС като цяло и в България в частност. А знаете ли какъв е делът на жените в BNI България?  50%. Използваме повода да пожелаем на по-нежната част от BNI бизнес лидерите вдъхновение, спокойствие и енергия, разбирателство и екипност!
По случай днешния празник ви представяме първата жена, донесла искрата BNI в България – Светлана Проданова, Национален директор.

Светлана среща предприемачеството през 1995 г. Все още студентка започва работа като координатор по международен проект „Създаване на междууниверситетски центрове за развитие на предприемачеството“. „Намирането на капитал е по-лесно от намирането на добра идея.“ една от първите реплики, които й се налага да преведе от английски на български, е запечатана в съзнанието й и до днес.

Предприемачеството пленява сърцето на Светлана през 2013 г. Тогава тя посещава за пръв път САЩ, като част от обучението си във Виенския университет за икономика и бизнес, където преминава магистърската програма за висши мениджъри. Работните сесии и срещите в местни компании й показват силата на предприемаческа култура, върху която е изградена най-голямата икономика света. Прибира се вдъхновена за най-значимата професионална крачка в досегашния си живот: полагането на основите на BNI България.


Ако ваш партньор организира събитие за личностно и/или бизнес развитие, предложете му да се срещне със Светлана преди да състави окончателната програма. Тя с радост ще добави стойност за участниците като сподели знания и опит, натрупани от:


  • 5 години професионален нетуъркинг, който променя животи (включително нейния),
  • 15 години корпоративна работа за иконични марки като Gillette и NIVEA,
  • 15 години управление на екипи,
  • 18 години съчетаване на майчинство (на нарастващ от 1 до 3 брой деца), кариера и личностно развитие,
  • 25 години живот и работа в мултикултурна среда,
  • 1000-и часове проведени обучения.

Един от любимите цитати на Светлана:

„Не можеш да оставиш следи, ако седиш на място.“

Нелсън РокфелерСнимки: Мартин Попов, BNI Елиас Канети, Цветомир Цветанов

Напиши коментар