С настъпването на новата учебна година направихме равносметка на обученията в BNI България през последните 12 месеца. Не бяхме изненадани да установим, че от над 40 различни проведени обучения, Николай Устамитев от Моите пари консулт и BNI Партньори е присъствал на рекордните 29! Обърнахме се към него, за да разберем откъде черпи мотивацията и позитивизма, с който ни зарежда на всяка среща:

Каква е твоята мотивация да посещаваш обучения и защо е полезно за теб?

На първо място са знанията. Няма нищо по-полезно от това да придобиваш нови знания.

На второ място е затвърждаването на знанията. Посещавайки обучение на което вече съм бил няколко пъти ми помага да затвърдя познанието, което съм получил предишния път. Това познание може да е потънало и се е забравило в забързаното ежедневие, а следващото обучение ми го проектира още веднъж. И чудо! Дори остава в съзнанието ми и най-важното. До прилагането на практика пътят е доста къс. Къс е, защото убеждението, че знанието ще е полезно само ако го приложиш е очевидно. Придобива реално очертание. Моя любима Дзен поговорка е, че ако нещо знаеш, но не го прилагаш, ти всъщност не го знаеш. А и когато усетиш резултат, малката победа, това е изключителен мотиватор да продължиш, защото си разбрал, че си на прав път.

На трето място е и срещата с нови бизнес лидери, с нови бизнес възможности. Познавайки хората от BNI дружествата, в мен вече е изградена такава увереност, че практически няма проблем, който не мога да реша на моите близки, познати, роднини, бизнес партньори. Това чувство е удивително.

И последно – аз също правя понякога обучения и малко или много това за мен е школа и в това направления. Аз самият да ставам по-добър в това да предавам знанието, което имам на тези, които се нуждаят от него и го искат.

Последното нещо, което научи по време на BNI обучение?

От последното обучение научих ново кратко определение за BNI препоръка, а именно – препоръка е отворена врата, и то не каква да е отворена врата, а лично отворена.

Отворена врата. Лично!

Твоят прочит на основната ценност в BNI „Учене през целия живот“?

В този динамично променящ се свят, ако стоиш на едно място, всъщност вървиш назад. Напоследък, може би и заради годините ми се шегувам, че ученето за мен е лекарството ми против Алцхаймер. И ако вземем постулата на Дарвин от „Произход на видовете“, в който е направено заключението, че оцеляват най-приспособимите видове, може би това умение да се учим през целия ни живот ни дава увереността, че се променяме непрекъснато в името на изживян пълноценен живот в щастие!

На 29 септември (вторник), от 16:30 до 18:00 ч., Николай Устамитев ще проведе обучението „Стратегии за растеж на дружеството“, предназначено за Координатори растеж като част от обучението за Лидерски екипи.

Направете своята регистрация ТУК.

Author

Напиши коментар