Гена Събева е част от BNI България от 2016 г. Тя е Директор-консултант по създаването на две дружества – BNI Капитал и BNI Индустрия. До скоро е в екипа на BNI Innovative Ideas, където за периода на членството си (1.5 г.) кани почти 100 посетители. През годините, Гена изгражда успешна стратегия за канене на посетители, която ѝ гарантира високи резулати. Как успява да бъде толкова ефективна?

Гена вярва, че посетителите ни помагат да останем фокусирани и да бъдем конкретни. Те са най-големият стимулант за една среща, защото когато презентираме бизнеса си пред нови, непознати хора, в които виждаме потенциални бизнес партньори, ние се мобилизираме и даваме 120% от себе си. Ето някои добри практики, произлезли от богатия ѝ опит, които Гена сподели с нас:

  • Първото и най-важно нещо, за да бъдем успешни в каненето на посетители според Гена, е да бъдем истински мотивирани и да вярваме в ползите от действията си. Самата тя споделя, че за нея присъствието на среща без поканен посетител е все едно „да отидеш на гости с празни ръце“.
  • Когато отправяте покана, споделете какви са ползите от присъствието на срещата, например: „Ще имате възможност да представите бизнеса си пред 30-40 собственици на бизнес“;
  • Наблегнете на полезните контакти в дружеството. Ако посетителят е от бизнес област строителство, например, споменете, че на срещата ще се запознае с интериорен дизайнер, ландшафт архитект, производител на дограма и т.н.
  • Звучете ентусиазирано и професионално: „Всяка седмица се събираме с 40 собственици на бизнес, за да разменяме препоръки и контакти. В момента областта ви е свободна, което е чудесна възможност за утвърден професионалист като вас да получи бизнес.“
  • Бъдете отдадени. Ако наистина вярвате, че посетителя би бил подходящо допълнение към дружеството ви, накарайте го да го разбере. Обгрижвайте го и го „ухажвайте“, както самата Гена се изразява. Проявявайте искрен интерес към дейността му, изразете внимание и уважение, както по време на поканата, така и по време на срещата.
  • Според Гена, живият контакт играе важна роля и, ако е възможно, предложете на вашия гост да се запознаете на живо (ако не се познавате предварително).
Author

Напиши коментар