Всяка система работи с това, с което я захраним (данни, материали, средства, други ресурси). Два еднакви автомобила, заредени с различно гориво и управлявани от шофьори с различен опит, ще финишират по различно време. Измерител на ефективното използване на системата на BNI от вас или на вашия коефициент на полезно действие (КПД) са Светофарите на успеха. Ако вашият личен резултат в Светофара на успеха е под 80 точки: имате потенциал за подобрение. Ако е под 30 точки: вие стоите под дълбока сянка, където слънцето на препоръките рядко (ако изобщо някога) огрява. Препоръчваме ви да се измъкнете оттам и да го направите сега.

Как да повишите вашето КПД?

1. Присъствайте: 100% от времето (15% използване, или 15 точки).
Отнасяйте се към останалите бизнес лидери на BNI като към най-добрия си клиент и те ще бъдат такъв. Ако сте казали на най-големия си клиент, че в 7:45 ч. ще бъдете на уговорена среща, ще бъдете на нея, или ако вие или детето ви се разболеете, ще се постараете да изпратите ваш колега, който да ви замести. По същия начин постъпвайте и в BNI. С всяко отсъствие доверието към вас, видимостта ви и личния ви резултат от използването на системата намалява, затова се погрижете да бъдете там за дружеството си или да изпратите добре подготвен заместник.

2. Препоръки: поне една седмично (10% използване, или 10 точки).
Достъпът до постоянен източник на нов бизнес е едно от основните предимства за BNI бизнес лидерите. Рекордьорът за миналия месец в тази категория е дал на колегите си цели 21 препоръки, а за постигане на максимален резултат в използването на системата, нужно е да допринесем едва с 5 на месец. Разбираме по-добре нуждите на един бизнес и препоръките идват най-естествено, когато се запознаем с него в детайли, което ни води към следващия показател.

3. Лични срещи: 2 срещи/месечно = (10% използване, или 10 точки).
Лични срещи = качествени отношения = препоръки. Отделяйте време за поне две лични срещи месечно с колеги от организацията. Това не само ще повиши степента ви на използване на системата, но и ще създаде много възможности да дадете и получите препоръки. Не забравяйте – винаги отивайте подготвени на лична среща. Потърсете информация за бизнеса, с който ще се запознаете, и подгответе поне една препоръка. Предварително разменете или отидете на срещата с попълнени GAINS карти. За да бъдат срещите ви успешни, проявявайте искрен интерес, бъдете добри слушатели и задавайте въпроси.

4. Посетители: 2 посетители/месечно = (20% използване, или 20 точки).
Сигурни сме, че и вие като нас знаете колко е голяма разликата между среща с много и интересни посетители и среща без такива. Посетителите са източник на нов бизнес, контакти и информация. Когато каните посетители, вие показвате на останалите в дружеството, че сте някой, с когото си струва да се прави нетуъркинг, позиционирате се като професионалист с широка мрежа от контакти. Кой не би искал да се сближи още повече с вас? Дори средноактивен човек има контакт с поне 200 други. А вие сте над средното ниво, нали? В такъв случай, канете двама посетители месечно, това ще добави още 20% към използването на системата. Припомнете си Как да не получавате отказ от посетители прочетете тук.

5. Благодарности за сключена сделка: 7500+ лв./6 месеца (20% използване, или 20 точки). „Даващите печелят“ освен BNI философия е и универсален закон! Генерираният бизнес е резултат и естествено следствие от всичко, изброено до тук. Качествените препоръки, които давате на колегите си се материализират в суми, които те регистрират като благодарност към вас. А паралелно с благодарностите растат и вашата популярност и използване на системата.

6. Обучения: 2 ч. обучения/месец = (15% използване или 15 т.)
На български или на английски, ръководени от лектор в реално време или на запис в BNI University, сега достъпът до обучения е по-лесен от всякога. Полезни и приложими бизнес умения, контакт с колеги от други дружества, време, посветено на вас самите и превръщането ви в още по-опитни хора от бизнеса, само на един клик разстояние, без допълнителни такси и само срещу два часа от вашето време.

Не забравяйте да попълните часове обучения в менюто принос, ОЕ (образователни единици) в Connect.

Или общо 0 отсъствия + 4 препоръки + 2 посетители + 2 лични срещи + 2 ч. обучения + 1300 лв. благодарности всеки месец = 90% използване на системата (или 90 т.).

Бонус за отличници: за максимален резултат, завишете препоръките до 5 на месец.

Author

Напиши коментар