Как да се превърнете в своята най-добра версия? Може би имате богат опит и дълга биография, но стремежът към развитие и усъвършенстване е това, което ни обединява като глобална общност в най-голямата и успешна организация за бизнес по препоръки. Лиса Никълс – автор, лектор и професионален мотиватор, сподели на участието си в Международната BNI конференция защо е важно да бъдем смели, как ефективно да полагаме целите и да останем мотивирани.

2020 година промени много бизнеси. Промяната, обаче, сама по себе си, не е достатъчна, за да бъдем успешни – нужна е цел. Нужна е страст. Нужно е да бъдем отговорни към действията си, променяйки се. Нужна е смелост, за да действаме. Когато правим голяма крачка, когато предприемаме промяна, когато вземаме важно решение и усещаме страха и напрежението от тежестта на действията си, но въпреки всичко действаме – това е смелост. Смелостта не е вродена, тя е нещо, което развиваме чрез действията си. Страхуваме ли се, предизвикваме ли се, преодоляваме ли препятствия ежедневно – ние растем, а с нас расте и смелостта ни. Промяната е ясен катализатор за личностното и професионалното ни усъвършенстване.

Състояние на ума: в постоянно търсене. Анализирайте силните и слабите си страни и бъдете наясно в какво сте добри и кои знания и умения ви е нужно да доразвиете. Имайки тази яснота, поставяйте си малки, постижими цели и действайте с увереност. Бъдете фокусирани и не се оставайте да подлагат на съмнения вас и вашите качества, не се оставяйте да ви разколебаят. Несигурността е порок. Във времената, в които живеем, объркването е стратегия. Вашата решителност и целеустременост е от ключово значение за вашия успех. Припомняйте си, че единствено вие можете да правите изборите си вие и сте отговорни за успеха си.

Можем ли да постигаме повече, да бъдем по-успешни? Постигнатите цели водят до състояние на покой, на задоволеност. И това е необходимо. Отдайте се на заслужена почивка и се насладете на победата си, но не се отпускайте. Бъдете „гладни“ за нови успехи. С течение на времето целите се променят, сезоните се сменят, етапите от живота ви също. Важното е във всеки от тях да търсите нещото, което ви мотивира, което ви кара да се движите напред. И намерите ли го, новата ви цел сама ще се разкрие.  

Author

Напиши коментар