„Дори и по време на срещи в онлайн среда, хората съзнателно и несъзнателно вземат решения и изграждат образ за вас в първите 7 секунди, в които ви срещнат, базирайки се на езика на тялото ви“, споделя д-р Айвън Майснер, основател и главен визионер на BNI. Как да използвате правилно езика на тялото и кои са топ 5-е съвета на “бащата на модерния нетуъркинг“?

По време на срещи в онлайн среда е важно винаги да изглеждате заинтересовани, компетентни и надеждни. Бъдете внимателни и не позволявайте на езика на тялото ви несъзнателно да подкопае изграждането на вашите взаимоотношения. Как?

1. Зрителен контакт. Най-успешните бизнес лидери в света са известни с това, че осъществяват силен зрителен контакт със събеседника си по време на срещи. В онлайн среда това е невъзможно, но вместо да гледате екрана (или себе си, знаем, че го правите), погледнете директно в камерата, така че другите хора да почувстват, че ги гледате право в очите.

2. Позиция на ръцете. Ръцете често подсъзнателно сигнализират, когато не сте особено заинтересовани от човека отсреща. Сключените ръце в изправена позиция могат да означават отегченост, докато ръце, прибрани зад гърба, обикновено индикират за проявен интерес. Ако не се чувствате напълно уверени в това да контролирате позицията на ръцете си през цялото време на срещата, онлайн средата ви предоставя чудесната възможност да ги държите извън обсега на камерата.

3. Израз на лицето. Поддържайте изражение на лицето, което показва силна ангажираност и заинтересованост. Усмихвате ли се или се опитвате да сдържите прозявка? Показвате ли интерес? Демонстрирате ли уважение? Израженията на лицето отразяват и най-дълбоките ни емоции.

4. Външен вид. Преди да влезете във виртуална среща, отделете няколко минути пред огледалото и се запитайте: „Какво съобщение изпращам на хората, които може би ще ме видят за пръв път? Какво мнение ще изградят те за мен, преди дори да съм започнал да говоря? Оценете външния си вид на разстояние 30 см. от огледалото или приблизително толкова, на колкото ще бъдете от камерата на вашето устройство.

5. Обратна връзка. Свържете се с доверен приятел, които няма да се притесни да ви даде обективна оценка и обратна връзка за език на тялото ви по време на срещи в онлайн среда. Уверете се, че преди това сте го запознали с точките, изброени по-горе. Проведете 10-минутна виртуална демо среща, след което го помолете за обратна връзка и бъдете подготвени да чуете истината.

*Източник: https://guff.com/5-body-language-tips-to-use-in-virtual-meetings

Author

Напиши коментар