Кои са рекордьорите в категориите най-много препоръки, поканени посетители и благодарности за сключени сделки? Представяме ви топ 3 нетуъркинг лидери в BNI за месец юли:

Най-много поканени посетители: Борислава Киркова, Екватор Фуудс, BNI Индустрия – 14

Борислава Киркова

Борислава Киркова е основател и собственик на Office-Friends с основна дейност внос и дистрибуция на кафе и чай от Италия, Германия и Виетнам. Занимава се с продажби и маркетинг повече от 20 години, а специално с кафе – от близо 7.

„Малко хора в България знаят, че една от основните характеристики на виетнамското кафе, на което сме изключителен вносител за Източна Европа, са добавените естествени какаови масла. От там идва и запомнящия се вкус и аромат на шоколад, още при отварянето на пакета. Полезен съвет за нашите клиенти – да го пробват с много лед и кондензирано мляко – чудесен коктейл за горещите летни дни.

Както нашето кафе има неповторим вкус и аромат сред всички останали видове, така и всеки гост, посетил среща на BNI и в частност на BNI Индустрия има възможност да представи себе си и своя бизнес пред още 30-40 бизнеса по своя уникален начин.“, разкрива Борислава.

На въпроса каква е формулата на успеха, която прилага при поканите на посетители, Борислава сподели с нас няколко ключови точки, които следва:

„1. Кафето и останалите ми бизнеси ме срещат ежедневно с много хора. Когато видя, че човекът е интересен за BNI Индустрия и по-важното, би имал полза от представянето си там, го каня на среща. 95% от хората идват веднага, а останалите – следваща среща.
2. Когато имаме бизнес област на фокус, използвам мрежата ми в LinkedIn, където имам близо 8000 контакта, като изпращам покана на контактите от съответната област. 20-30% от хората искат покана и идват на срещата.
3. Гостите сами се свързват с мен, за да получат покана за среща на BNI Индустрия. Тук трябва да бъдеш видим в онлайн и офлайн-пространството, за да знаят останалите с какво се занимаваш.“

Най-много дадени препоръки: Ивайло Гаджемов, Охрана на труда, BNI Лидер – 43

Ивайло Гаджемов

Ивайло Гаджемов се присъединява към екипа на BNI Лидер през октомври 2018 г. От самото си присъединяване той използва активно всички елементи на BNI системата и заслужено заема първото място в месечната ни класация за „Най-много дадени препоръки“ за трети път. Радваме се, че Ивайло сподели с нас повече за своя бизнес и тънкостите, които следва в даването на препоръки:

Център по охрана на труда ООД е създадена  с концепцията: „Работодателят да намери на едно място всичко, което е необходимо за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Поетапно увеличавахме знанието, опита и предлаганите от нас услуги. Сега, освен обслужване от Служба по трудова медицина, изготвяме частично или цялостно необходимата документация по охрана на труда, извършваме вътрешен контрол от името на работодателя, провеждаме обучения, подготвяме документи за застраховки „Трудова злополука“, представяме работодателите пред НОИ при трудови злополуки и при проверки от „Инспекция по труда“.

Чрез овладяването на четирите стъпки (опознаване на колегите, желание да помогнем, изслушване на събеседника и действие) могат да се дават много препоръки. Всеки наш познат е потенциален получател на препоръка.

Преди време един клиент сподели: „Обаждат ми се по 2-3 пъти на месец разни Служби по трудова медицина, но аз искам да работя с теб, защото един ден моят син ще работи с твоя син“. Тази приемственост е най-важното ни предимство, защото знам, че Център по охрана на труда ще помага на работодателите и след мен“, споделя Ивайло.

Най-голяма сума на благодарност, получена по негова препоръка: Тодор Дончев, Адвокатско дружество „Дончев, Замфирова, Маринова“, BNI Успех – 54 120 лв.

Тодор Дончев

Тодор Дончев е адвокат към Софийската адвокатска колегия и управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Дончев, Замфирова, Маринова“. Занимава се с право от 16 г., а от 12 е правоспособен адвокат, практикуващ основно в областта на Търговското право. Макар да се присъединява към екипа на BNI Успех преди малко повече от 4 месеца, Тодор става рекордьор вече за втори път в месечната ни класация за най-голяма сума на благодарност, получена по негова препоръка. Бяхме щастливи да чуем каква е неговата формула за успех в BNI:

 „За мен е особено важно когато правя нещо, да го правя по възможно най-добрият начин. Това важи и за членството ми в BNI, като опитвам на максимум да използвам предоставените възможности, обучения и бизнес техники. Винаги съм фокусиран по време на ежеседмичните срещи, а през седмицата работя върху ангажимента, който имам към останалите членове, а именно – да препоръчвам техните бизнеси. Считам, че в основата на добрите препоръки стои изграждането на човешките взаимоотношения. Няма как да препоръчаш някого, ако не го познаваш добре. Опитвам да съм проактивен, проявявам инициатива при провеждането на срещи, стремя се да „обуча“ събеседника ми как и на кого да ме препоръчва и в същото време да науча достатъчно за него и неговия бизнес, за да мога да му отговоря със същото.“, споделя Тодор.

Author

Напиши коментар