Изминалата седмица бе наситена с професионални празници. На 27 септември празнуваха представителите на туристическия бранш, на 30 – преводачите, а на 1 октомври бе денят на застрахователя. Това са три от бизнес областите в BNI България с най-силно присъствие – 14 бизнес лидери в област застраховане, 7 – в сферата на туризма и 6 в езикови и преводачески услуги.

Основите на модерния туризъм в България полага писателят и общественик Алеко Константинов, който учредява първото в страната ни туристическо дружество. На 27 август 1895 г. групата на Алеко изкачва Черни връх. Това се превръща в своеобразна рождена дата на българския туризъм. Днес милиони туристи посещават страната ни всяка година. Цели 7 са туристическите агенции, които избират мрежата на BNI, за да развиват бизнеса си:

 1. КалиниИвона Аврамова – BNI Доверие
 2. Елфи ТурсВаня Овчарова – BNI Партньори
 3. New Wave HolidaysБоряна Димитрова – BNI Успех
 4. Giamondo BulgariaДаниела Димова – BNI Индустрия
 5. Premier ToursЛюбка Гемишева – BNI Про
 6. Фанагория ТравелРосица Колева – BNI Растеж
 7. Райдо Тур – Рада Овчарова – BNI Диамант

Важна роля за успешното осъществяване на туризма има езика.

Преводите са започнали развитието си още в древността с появата на писмеността. Първите исторически сведения за писмен превод са на шумерската епична поема „Гилгамеш“ и датират от около 2000 г. Пр. Хр. Днес индустрията на превода е изпитала истински подем в технологичното си развитие. Ето и кои са компаниите, избрали да бъдат част от динамичната бизнес общност на BNI България:

 1. Nova TranslateГергана Минева, BNI Партньори и Петя Янкова, BNI Успех
 2. OltransСотир Рангелов, BNI Растеж
 3. Arte.docТаня Карабашева, BNI Диамант
 4. NotaBeneВелина Мавродинова-Петрова, BNI Приста
 5. Transglobe InternationalВадим Соколов, BNI Максимум

А кои са застрахователите, развиващи бизнеса си чрез препоръки в BNI България, четете тук.

Author

Напиши коментар