Полина Тоскова е директор на myPOS за България – единствената финтех компания, предлагаща безплатна търговска сметка, в която всички приети плащания постъпват в рамките на секунди. Нейният професионален опит включва повече от 14 години в областта на картовите плащания, в някои от водещите банки в страната. Присъединява се към myPOS през 2016 година, привлечена от смелата визия на компанията, че всеки бизнес, независимо от размера си, заслужава достъп до иновативни платежни технологии. Вече 3 години е част от екипа на BNI Капитал. В следващите редове Полина споделя експертното си мнение за ползите от дигиталните плащания:

Значението, което дигиталните разплащания имат за ръста на микро и малкия бизнес вече е доказано. Все повече потребители настояват да плащат дигитално и предоставянето на тази възможност води до по-големи приходи за търговците. Освен това модерните платежни решения помагат на бизнесите да оптимизират процесите си, като предоставят по-добри бизнес анализи и иновативни функции.

Няколко проучвания от последната година разкриват ползите от цифровите плащания, а те включват:

  • Увеличение на приходите, тъй като настоящите клиенти харчат повече. Ясно е, че колкото повече опции за разплащане имат потребителите, толкова по-вероятно е да купят. Шансът за импулсивни покупки също е по-голям.  
  • Привличане на нови клиенти, особено такива, които търсят бързина и удобство. Пример за това е ръстът при ползването на дигитални портфейли като Google и Apple Pay, особено сред младите потребители от поколението Z.
  • По-лесно управление на бизнеса и пестене на разходи. Чрез платформата на myPOS, например, търговците могат да следят продажбите и инвентара си, да презареждат ваучери или да поръчват гифт карти – всичко на едно място от техния акаунт.    
  • По-голяма гъвкавост при справянето с извънредни обстоятелства, като COVID-19. Някои иновативни опции, като изпращане на заявка за плащане чрез линк, дават шанс на бизнеса да оперира без директен контакт с клиентите.

Накратко, дигитализацията повишава паричния поток и намалява усилията и разходите.  Модерните финтех решения не натоварват малките търговци – напротив, те помагат на микро бизнеса да реагира гъвкаво и да се адаптира към предизвикателствата.

Полина Тоскова

Аз обичам да се питам „Защо търговците трябва да изберат нашия продукт?“ Защото им предоставяме повече свобода, възможност за ексклузивен достъп до нови технологични услуги и по-добро клиентско изживяване.

Научете повече за предимствата на myPOS в сайта или като посетите шоурумовете в София или Варна:

  • Приемане на плащания на място, онлайн или в движение.
  • Създаване на безплатен онлайн магазин и увеличаване на печалбата чрез електронна търговия.
  • Получаване на плащания онлайн, дори без да имате Ваш собствен сайт.
  • Приемане на картови плащания чрез мобилния си телефон.
Author

Напиши коментар