Кои са рекордьорите в категориите най-много препоръки, поканени посетители и благодарности за сключени сделки? Представяме ви ТОП 3 нетуъркинг лидери в BNI за месец август.

Най-много поканен посетители: Александър Нейчев, BNI Доверие – 5

Александър Нейчев се присъединява към екипа на BNI Доверие в началото на 2020 г. За последните 2.5+ години той заема различни позиции в организацията – президент, вицепрезидент по качеството, координатор посетители, координатор образование, а в новия лидерски екип ще поеме ролята на координатор ментори на дружеството.

С над 15 години опит в сферата на аудио-визуалната техника, Александър е управител на Alex Audiо Video – проектиране, окабеляване, доставка, инсталация и поддръжка на над 70 световни марки техника, представители за България на над 30 марки.

Нашата мисия е да надхвърлим очакванията на клиента, като предоставяме рентабилни и висококачествени аудио и видео решения, използвайки най-добрите технологии. По-добре техниката да служи на Вас, отколкото Вие на нея!“, споделя Александър.

За основните ползи, които получава като част от BNI общността, Александър разказва:

„Най-ценното в BNI са контактите и средата, възможността да взаимодействам регулярно с позитивни, енергични, развиващи се и много стойностни личности, каквито лесно се намират в BNI България.“

За мотивацията и ползите от това да кани активно посетители на седмичните бизнес срещи на своето дружество, Александър разкрива:

“Най-ценното в BNI за мен са новите контакти, a за да имаме постоянен приток от нови и интересни контакти трябва да каним гости на нашите срещи. Подходът към посетителите при мен винаги е еднакъв – покана да присъстват на среща с 20-30 високо мотивирани и ефективни бизнес лидери, които очакват да се запознаят с тях и техния бизнес“.

В момента Александър и неговата компания разширяват своя екип и търсят мотивирани и иновативно мислещи професионалисти, които да се присъединят към Alex Audiо Video.

„Щастливите хора, които се развиват, правят това, което желаят и обичат. Хората, които водят пълноценен личен и професионален живот доставят услуги от най-високо качество, влагайки своята същност в работата си.“, вярва Александър.


Най-голяма сума на благодарност по препоръка: Димитър Димитров, BNI Лидер – 96 640 лв.

Димитър Димитров е основател и първи президент на BNI Лидер, собственик и управител на Ардес Информационни Технологии ЕООД.

Компанията е създадена през 1996 г.с фокус върху продажбите и сервизирането на компютърна техника – лаптопи, смартфони, компютри, периферия и аксесоари. Работи в цялата страна и разполага с магазини във София, Пловдив, Варна и Бургас, онлайн магазин, отдел дистанционни продажби и корпоративен отдел ориентиран както към малки фирми, така и големи корпорации. За 2022 г. Ардес обслужва над 75 000 клиенти и 4000 фирми, а оборотът им надминава 54 млн. лв.

Компанията търси препоръки за фирми, които имат нужда от надежден партньор, който да ги консултира и да им осигури нужната ИТ техника, като изкупи старата и им предостави нова.

„Най-новият ни проект е не като компания, а като личности и професионалисти. Заедно с други  приятели от BNI стартирахме инициативата „Сподели и Вдъхнови“, която е в помощ на българските учители и ученици, като дава възможност на професионалистите в България да мотивират и обучават учениците на умения като критично мислене, поставяне на цели, тайм мениджмънт, психологическа устойчивост в живота и  училище. През май и юни месец на тази година проведохме лекции пред над 300 деца от 11 и 12 клас в 6 училища във Варна и района. Резултатите надминаха очакванията ни. Обратната връзка беше страхотна. Децата имат нужда от пример, а всички членове на BNI могат да бъдат чудесен пример как хората могат да бъдат успешни и в България.

Каня всички членове на BNI, да се включат в тази инициатива и да започнем  да изнасяме лекции и презентации пред ученици от 10, 11, 12 клас за пътя, който сме извървели, какво ни е мотивирало и как сме станали толкова успешни. Само с активната съвместна работа между бизнес и образование можем да променим средата в България. Вярвам, че можем заедно.“

Димитър споделя, че BNI му дава възможност да общува със специалисти от различни области, да обогатява знанията и уменията си и да създава нови контакти и възможности за бизнес. Участието в организацията осигурява ценна и обективна обратна връзка по отношение на качеството на обслужване в магазините и отделите на Ардес.

„Благодарение на участието ни в BNI сме генерирали бизнес за над 500 000 лв. и сме дали препоръки за над 390 000 лв. И не само бизнес, в BNI намерих много нови приятели и съмишленици, социалната среда е положителна и прави живота по-интересен и смислен. Вярвам, че BNI допринася за развитието на по-добра бизнес среда в България, като възпитава ценности, които са нужни в съвременния бизнес.“

На първо място за реализиране на качествени препоръки Димитър посочва увеличаването на обема посетители.

„Най-голямата получена благодарност е точно за сделка от поканен от мен гост, който направи покупки от  член на нашето дружество – фирма Никора за мебели за над 50 000 лв.“

Димитър се гордее с промяната в живота на младите хора, до които се докосват чрез инициативата „Сподели и вдъхнови“. Споделяме една от десетките обратни връзки, които са получили:

„Срещите и презентациите организирани от г-жа Анелия Минчева, г-н Христо Ишков, г-н Димитър Димитров и г-н Живко Димитров бяха изключително полезни за мен и съм щастлива, че се срещнах с толкова позитивни, умни и вдъхновяващи хора. Помогнаха ми много! Като всеки един тийнейджър в 12 клас, се чувствах объркана и притеснена за това, което предстои – матурите, избор на университет, живота.

От тях научих много, а най-ценното, което получих бяха крилете (да повярвам в себе си) и вдъхновението необходимо на всяко едно дете в този период!“ – Силвия, 12 клас

„Вярвам, че професионалистите от BNI могат да бъдат пример за подражание в обществото и могат да променят България.“, казва Димитър.


Най-много дадени препоръки: Николай Устамитев, BNI Партньори – 41

Николай Устамитев е горд член на BNI Партньори, първото BNI дружество в България, от април 2017 година. Никога досега не е пропускал да бъде част поне от разширения лидерски екип на дружеството, като в момента заема отговорната позиция на Президент. Николай е част от екипа на Моите пари консулт и личен финансов консултант. Често се нарича и семеен финансов терапевт или личен лекар по финансово здраве, така както всеки един български гражданин има личен лекар по физическо здраве. Повече за бизнеса и дейността на Николай, както и добрите практики, които споделя от опита си в BNI, прочетете ТУК.

Author

Напиши коментар