Неправителствените организации заемат специално място в бизнес общността на BNI. Една от тях е „Надежда за малките“ – фондация, осигуряваща индивидуална грижа за бебета и малки деца в прехода от криза в семейството към изграждането на сигурна и устойчива семейна среда. През 2017 г. BNI Про приветства фондацията в своя екип. Към днешна дата историите с щастлив край за взаимна подкрепа между бизнес лидерите и „Надежда за малките“ са десетки. Препоръка от Борислава Костова, “Територия здраве“, се превръща в редовен източник на подкрепа на каузата.

Историята започва, когато клиент на Борислава, базиран в Австрия и управляващ успешен бизнес в България, решава да върне обратно към обществото, давайки своя принос за социална кауза у нас. Той поверява на Борислава отговорността да открие подходяща организация, която два пъти годишно по време на най-светлите християнски празници – Великден и Коледа – да получава средства в подкрепа на своята дейност. Без колебание, тя посочва колегите си от „Надежда за малките“ и така фондацията вече 6 пъти получава дарения в размер на 10 000 лева.

Последното от тях идва малко по-рано от предвиденото тази година, когато Александра Бонева, представител на „Надежда за малките“ в BNI Про споделя по време на седмичната среща, че спешно е необходимо закупуването на автомобил за нуждите на фондацията при извършване на редовните патрули на мобилния екип. Това са хората, които посещават на място домовете, където има възникнал семеен казус, и съдействат за неговото решаване, за да бъде предотвратено извеждането на детето от семейната среда.

Клиентът на Борислава реагира бързо на апела за подкрепа и сумата е вече по сметката на „Надежда за малките“, които дори вече са в търсене на подходящия за тях автомобил.

Ако желаете да подкрепите каузата на „Надежда за малките“, можете да го направите тук. Чудесна възможност е и да закупите от тяхното вино с кауза от тук.

Author

Напиши коментар