Те не са се срещали на живо, но си разменят препоръки за бизнес на стойност стотици хиляди левове. Йоана Стоичкова е собственик на Феър Фрахт ЕООД – компания с над 10-годишен опит в транспорта на извънгабаритни, тежки и специални товари. През 2021 г. тя се присъединява към екипа на BNI Про. Още през първите месеци на членството си търсене на конкретна препоръка пресича пътищата ѝ с Георги Илиев, BNI Приста, Rollmax, който я свързва с двама ценни и към момента вече постоянни клиенти.

Георги си спомня, че се запознава с Йоана по време на едно от изданията на събитието Бързи бизнес срещи преди малко повече от година. Тогава тя търси конкретни препоръки за двама свои целеви клиенти, базирани в Русе и региона, занимаващи се с внос и износ на метални конструкции за корабостроенето и тежкото машиностроене.

По щастлива случайност двамата попадат в една виртуална стая. По-късно колеги от BNI Про свързват дават на Йоана контакта на Георги. Бизнес лидерите бързо установяват, че могат да си бъдат полезни и стартират активна комуникация.

Йоана споделя, че е впечатлена от доверието, с което Георги подхожда от самото начало:

„На добра воля и без да се замисля пое инициативата да препоръча компанията ми на свои контакти, макар че не познаваше лично работата ни. Единственото, което беше необходимо, за да му вдъхне увереност в моя бизнес, бе принадлежността му към BNI общността. Когато получиш препоръка работиш и за своето име, и за името на онзи, който те е препоръчал. Затова, както винаги, подходих с огромна отговорност и гордо мога да кажа, че оправдах доверието на Жоро и благодарение на него успях да спечеля двама нови клиенти. Към момента генерираният от нас бизнес по негови препоръки е над 300 000 лв. Любопитното е, че с него все още не сме се срещали на живо, но това не ни пречи по никакъв начин да си сътрудничим ползотворно.“

Това, което истински интригува Йоана, са мащабните и зрелищни проекти, затова винаги е в търсене на ново предизвикателство. Едни от най-впечатляващите товари, които Феър Фрахт превозват, са сглобяема църква и сушилня за люцерна с внушителни височина от 5 метра, дължина от 20 метра и тегло от 80 тона. За да премине сушилнята границата се наложило дори да бъде разглобен КПП.

Георги от своя страна споделя, че също намира за много полезен формата Бързи бизнес срещи. Винаги, когато има възможност, се включва и самоотвержено препоръчва колеги.

Благодарение на BNI той открива много нови приятели и непрекъснато увеличава клиентската си база. Партнира си с много от бизнес лидерите в други дружества, занимаващи се с печатна реклама: Мая Станева, DTG PRINT, BNI Лидер; Виолета Мачева, Меджик Аутдор, BNI Про; Нина Митева, Вуду принт, BNI Диамант.

По препоръка на Чави Вияреал, Softlanding Bulgaria, BNI Растеж Пловдив, се свързва с Костадин Влахов, Естетико Дизайн ЕООД, BNI Multinacional, чиито доставчици пък са идеалните за Георги клиенти.

„Участието в BNI ми дава неизброими ползи, капацитетът от контакти и фирми, е практически неизчерпаем. Тук вероятността да не успееш да се свържеш с правилния човек е нищожна.“, казва Георги.

Той поставя в целите си за тази година 30% ръст на бизнеса – сигурни сме, че с нагласата, която притежава, успехът му е неизбежен.

 

 

Author

Напиши коментар